Lopen

zondag, juli 17, 2005

ING Run Oostende

Vandaag naar Oostende geweest om er de 10km te lopen. Mijn broer ging ook meedoen (zijn eerste wedstrijd), we hadden afgesproken om 2u aan de start. We konden nog net de start meemaken van de 5km.

Een uurtje later was het onze beurt, elk op ons eigen tempo. Eventjes gevreesd dat er langs de havengeul sterke windop ging zijn, maar dankzij de vele bomen viel dat best mee. Verder lopen langs het casino naar het zwembad op waar we onze eerste verfrissing kregen (niet dat het water nog echt fris was, zou zelfs durven zeggen warm).

Halverwege, dus tijd om te versnellen. Mijn vrouwtje stond te supporteren waar we de dijk opliepen in Mariakerke. Hier was het windop lopen maar dat deed deugd, terug wat adem. Uiteindelijk geƫindigd in 40:44, over een afstand van 9,7 km (toch een goeie 14,3 km/h). Mijn broer hoopte binnen te komen op 50', liep uiteindelijk over de streep in 48:50.

Nog eventjes terug uitlopen tot in Mariakerke, daar een verfrissend doucheke nemen en daarna terug naar huis in de luie zetel zitten.

Volgende wedstrijd is op donderdag 21 juli in Grembergen, 12km